Blogul fara nume – o noua sansa

O mica istorie a mea prin blogging

Periplul meu prin lumea blogurilor a inceput de mult cu un blog deschis pe o platforma numita Ablog. Numele acelui blog era Newsblog. Pe acel blog nu prea scriam si postam articole preluate mai mult de pe site-ul Descopera, asta pana in momentul in care site-ul meu incepuse sa creasca si fusesem avertisat ca preluam fara precizarea sursei.
Am motificat cam ce era de modificat, dar incepusem sa si caut un loc unde sa ma mut si sa incep sa creez articole. Asa am descoperit platformele wordpress si Blogger, iar dupa cateva incercari am ales WordPress-ul. Pasul urmator a fost sa sterg vechiul blog si sa incep o noua calatorie numita Blogul fara nume, iar adresa blogului era alexbidam.wordpress.com . Dar de ce Alex, de ce Bidam, de ce Blogul fara nujme ? Raspunsul pentru mine era simplu. Alex e numele meu, Bidam deoarece in aceea perioada erau in voga serialele sud-coreene la Tvr, Bidam fiind un personaj din serialul Secretele de la Palat, iar Blogul fara nume l-am ales pentru ca nu stiam ce alt nume sa aleg. Aici postam de toate, cat mai originale, dar in mare parte tema blogului era legata de tot ce insemna Coreea. Toata treaba a tinut din 2 iunie 2010 si pana pe 22 iulie 2014, aceasta data fiind data la care ultimul articol a fost postat si mentinut pana azi.

Povestea lui alexmanoiu.ro

Intre timp, prin noiembrie 2013 ( asta o stiu datorita web arhive) sa incep calatoria pe domeniu propriu. Am ales alexmanoiu.ro. domeniu pe care am avut fluctuatii in a scrie in functie de buget, de timp, de lucrat la alt domeniu( am incercat si varianta alexsunt.eu – care si acela s-a dus de rapa) si de chef. Am incercat sa scriu pe un blog care sa ma reprezinta si sa creez un brand propiu. Nu am reusit, desi in momentul de fata blogul alexmanoiu.ro inca e deschis si pe care am reusit sa mai salvez ceva articole si sa le completez . In momentul in care scriu acest articol pe alexmanoiu.ro sunt scrise 99 de articole, cel de-al 100 si ultimul o sa fie scris dupa ce o sa apara acesta .
De ce am renuntat la blogul vechi ? Pentru ca voiam sa fac mai multe, pentru ca am facut multe greseli cu el si pentru ca voiam sa incerc ceva nou si pe care sa pot sa imi permit sa fac in acelasi timp greseli, dar sa fac bine totusi si acele greseli. Decizia a fost luata acum 2 zile. Pana ieri cand am cumparat domeniu asta m-am gandit ce domeniu sa aleg, cautand am tastat si blogulfaranume.ro si am vazut ca e liber si l-am luat.

Putin despre ce va urma cu blogul Alex Manoiu si Blogul Fara nume

De ce am luat domeniul blogulfaranume.ro ? Pentru ca de fapt acesta era de fapt ‘brandul’ la care am muncit si ma reprezenta cel mai mult. Blogul fara nume, in varianta alexbidam.wordpress.com, m-a crescut si in jurul sau stransesem o comunitate, scrisesem atat de multe articole in cat si in ziua de azi genereaza vizite. Asa ca am decis sa imi ofer o sansa si sa incerc a nustiu cata oara sa fac ceva mult mai bun de cat am facut pana acum. Si sper ca reusesc.

Blogul alexmanoiu.ro o sa ramana deschis pana o sa ii exprire hostigul, iar 25 octombrie o sa fie ultima zi cand o sa mai am acces la el si o sa fie istorie pentru mine. Pana atunci o poata fi accesat, citit si comentat cat se mai poate, ultimul articol pe el o sa apara in curand pe el, fiind articolul cu numarul 100 in care o sa fie articolul de adio.

Ce o sa se intample aici ? Nu stiu, o sa traim si o sa vedem. Am oferit o sansa la duce Blogul fara nume pe noi culmi si sper ca o sa o fac

4 comentarii

  1. Nu ar trebui sa fii prea dur cu tine… nu conteaza de cate ori ratezi, ci sa insisti pana reusesti 🙂

    Eu am renuntat la 5 bloguri, am reusit cu unul si apoi am esuat cu alte 5. Si ce? Overall, sunt pe plus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.