Filmele si serialele coreene pe care le-am urmarit – partea 2

Azi continuam lista de filme si seriale sud coreene pe care le-am vazut si terminam si pe cel care le-am vazut in proportie mare la TV.

Legendele palatului Marele Hur Jun

Povestea este stabilit în perioada Dinastiei coreene Joseon, în principal în timpul domniei lui Seonjo.Povestea se petrece la aproximativ 50 de ani după moartea Dae Jang Geum (reputatata prima femeie doctor regal din Coreea Joseon).

Hur Jun este fiul unui mame Devon (versiune deatins) . Datorita pozitiei sale sociale a mameisale , a fost, de asemenea, considerat sangnom în conformitate cu legislaţia Joseon la timp, chiar dacă tatăl său a fost din casta conducătoare şi a avut loc la birou ca un magistrat local. Ca urmare, el a suferit mai multe tratamente discriminatorii, făcându-l să-şi piardă concentrarea şi direcţie, şi în cele din urmă l-au dus pentru a participa la operaţiuni de contrabandă. În acest moment, Hur Jun ajuns să cunoasca o doamnă în clasa superioară, care era în exil. Tatăl doamnei a fost catalogat drept trădător şi a murit în timpul exilului. Hur Jjn a simpatizat cu doamna şi a manipulat toate afacerile cu înmormântarea tatălui ei. Nu mult după aceea, activităţile lui Hur Jun de contrabanda au fost descoperite, iar el a fost doar salvat de la moarte de către tatăl său odinioară nepăsător, care a salvat pe Hur Jun, mama sa, şi pe doamna dinn exil şi i-a strecurat din oraşul lor. Hur Jun şi doamna în exil în cele din urmă sa căsătorit şi sa dus la provincia Gyeongsang să trăiască o viaţă liniştită.

Jumong

Acţiunea, bazată pe adevăr si legendă, începe în anul 108 î.e.n. când refugiaţii fostului regat coreean Gojoseon suferă numeroase abuzuri din partea Imperiului Han. Hae Mo-Su, legendar erou al Coreei, formează o alianţă cu Geumwa, prinţul moştenitor al regatului Buyeo, pentru a înfrunta Imperiul Han. În urma unei ambuscade, Hae Mo-Su, grav rănit este îngrijit de către Yuhwa, de care se îndrăgosteşte, rezultând un copil, pe nume Jumong. 20 de ani mai târziu, Jumong, prinţ al regatului Buyeo, este nevoit să înfrunte o violentă rivalitate cu fraţii săi vitregi, Daeso şi Yongpo. Descoperindu-şi adevărata identitate, Jumong îşi propune să îndeplinească misiunea pe care tatăl său nu a putut să o ducă la capăt. Ajutat de So Seo-No, şefa unui clan de negustori, care îi va deveni a doua soţie, Jumong înfiinţează, în anul 37 î.e.n., regatul Goguryeo, devenind primul rege al acestuia.

Pictorul de la curte

Ecranizare din 2008, Pictorul de la curte are 40 de episoade a câte 35 de minute fiecare şi spune povestea unui pictor talentat – Shin Yun-bok, care se deghizează în băiat pentru a căuta ucigaşul tatălui său. În film se regăsesc elemente din viaţa şi domnia Regelui JeongJo, al 22-lea rege al Dinastiei Joseon. În fiecare zi de luni până vineri, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări două episoade din Legendele palatului: Pictorul de la curte, de la 17.35 şi de la 18.15.

În Coreea anului 1766, pictorul curţii imperiale, Kang Su-hang, membru al Academiei de Arte Frumoase, este găsit mort. La scurt timp, sunt găsiţi morţi Seo Jing, un alt membru al aceleiaşi importante Academii, dar şi soţia sa. Fiica lor este însă dată dispărută. După zece ani, pictorii Kim Hong-do şi talentatul Shin Yun-bok primesc din partea regelui Jungjo o misiune secretă, neobişnuită – să găsească portretul tatălui, pictat cu zece ani în urmă, de artiştii a căror dispariţie a rămas încă un mister. Tânărul Shin Yun-bok moşteneşte un talent neobişnuit şi pare să ascundă mereu ceva. Când misterul tabloului este descifrat, se află adevărul şi despre Shin Yun-bok, iar regele Jungjo îşi poate mărturisi iubirea secretă.

Baieti de Bani gata – Boys Over Flowers

Boys over Flowers’ este un remake al seriei de benzi celebre desenate japoneze . Jan-di, eroina, este biata fată, dar luminoase, care are un puternic sentiment de dreptate şi plin de vitalitate. Ea transferă la un liceu exclusiv în cazul în care numai bogatii se duc . Acolo, ea întâlneşte cu cei 4 băieţi bogati şi are parte de evenimente ciudate şi experienţe dragoste şi prietenie.
Povestea ilustrează fantezia supremă, care poate aduce o dramă în cea mai mare. Fiecare dintre noi are, probabil, o experienţă de a admira sau ceva de vis.

Kim Soo Ro

„Kim Soo Ro” prezintă viața lui Kim Soo Ro, legendarul fondator al Geumgwan Gaya, orașul-stat conducător al confederației Gaya, care a dominat comerțul maritim și fierul lucrat în perioada Trei Regate. Temperamentul, carisma și inteligența lui Kim Soo Ro sunt singura lui apărare în lupta politică extinsă, cu concurența pentru tron ​​de la jumătatea lui de frate și rivalul său pe viață, Ijinashi, fostul său prieten Suk Tal Hae și ambițiile periculoase ale lui Shin Kwi Gan .

 

Legendele palatului: Copacul cu rădăcini adânci

Coreea, anii 1418. Perioada dinastiei Joseon, în timpul regelui Sejong, singurul rege al dinastiei care, numit şi “cel Mare”, este considerat ca fiind una dintre cele mai marcante personalităţi din istoria Coreei. Ddol Bok, fiul unui sclav, dispărut în condiţii dure, decide să răzbune moartea tatălui său. Ajutat de reformele progresiste ale regelui Sejong, Ddol Bok obţine un grad superior în armată.

O serie de crime printre învăţaţii de la palat au loc cu puţin timp înainte de proclamarea limbii Hang ca limbă oficială. Unul dintre soldaţii de pază de încredere, Kang Chae Yoon, este ales de rege pentru a descoperi cine se află în spatele acţiunilor dure de la palat.

7 comentarii

  1. Ei uite ca aici vad si doua titluri cunoscute: baieti de bani gata si pictorul de la curte. Mi-a placut mai mult Pictorul. A avut ceva mai mult suspans, zic eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.