Filmele si serialele coreene pe care le-am urmarit – partea 3

Cum am spus am sa revin cu lista de filme si seriale sudcoreene pe care le-am vazut, insa cu lista de filme pe care le-am vazut pe platmormele de streming.  Urmatoarele filme le-am vazut pe Viki si pe Netflix.

Queen: Love and War

Kang Eun-gi (Jin Se-yeon) devine regina lui Joseon. În paradele lor de ziua nunții, Eun-gi și Lee Kyung (Kim Min-kyu) sunt ambuscadați și împușcați de asasini, ceea ce duce la moartea lor. Totuși, mai târziu în noapte, din cauza unor motive necunoscute, regele mort reîncepe în timp ce sora geamănă a lui Kang Eun-gi, Kang Eun-bo acționează ca asistentă a preoției șefe. În timp ce membrii Palatului sunt încă șocați să audă despre învierea regelui, între timp, ministrul de stat de stânga, Jo Heung-gyeon (Lee Jae-yong) se pornește într-o căutare pentru noul rege și prințul exilat Lee Jae-hwa (Do Sang-woo). La sosire, amândoi sunt șocați să știe că regele este încă în viață. După care, tatăl reginei moarte, Kang Yi-soo (Lee Ki-young) din cauza politicii din palat este acuzat de trădare pentru scrierea Teoriei Iluminării și condamnat la moarte prin spânzurare. Prietenul său, Baek Ja-yong (Um Hyo-sup) îl observă pe Kang Eun-bo și mai târziu dezvăluie adevărata identitate a lui Eun-bo pe care a căutat-o ​​în tot acest timp. Când în sfârșit știe cine este, tânjește să-și vadă familia. Cu toate acestea, este prea târziu să-și vadă tatăl, întrucât el era deja în platforma de execuție. Înainte de a fi spânzurat, Kang Yi – a observat că fiica sa Eun-bo era bine și vie. După care, Eun-bo găsește cadavrul surorii sale gemene într-o groapă pentru trădători. La moartea surorii sale gemene, Palatul caută din nou o regină nouă pentru Lee Kyung. Cu furie și hotărâre de a găsi mintea în spatele uciderii surorii sale gemene, Eun-bo participă la selecție sub numele Hong-yeon, fiica guvernatorului Gyeong-gi Hong Ki-ho. Pe de altă parte, după învierea sa, Lee Kyung a început să aibă o precognoză datorită căreia este capabil să prezică ce se poate întâmpla cu Eun-bo în viitorul apropiat. Ce păstrează palatul pentru Eun-bo? Va putea câștiga selecția și să-i capteze pe asasini?

Haechi

Stabiliți în perioada dinastiei Joseon, patru oameni din diferite domenii de viață se reunesc pentru a face prințul Lee Geum regele și pentru a reforma Saheonbu. Cele patru persoane sunt Lee Geum (Jung Il-Woo), Yeo-Ji (Go Ara), Park Moon-Soo (Kwon Yool) și Dal-Moon (Park Hoon).

Lee Geum este un prinț, dar, deși este inteligent, el nu este recunoscut ca un prinț din cauza mamei sale născute în clasa cea mai joasă.

Yeo-Ji este damo la Saheonbu. Ea investighează cazurile cu entuziasm. Are un talent pentru artele marțiale și limbile străine. Yeo-Ji este cel mai bun investigator la Saheonbu, inclusiv anchetatorii bărbați.

Park Moon-Soo se pregătește pentru examenul său pentru a deveni ofițer public. Nu este foarte isteț și are dificultăți la examen, dar este sincer și tandru față de alți oameni.

Dal-Moon este un clovn celebru. El este bun la arte marțiale.

The King’s Face

Gwanghae, copilul unei concubine, devine prințul coroanei lui Joseon. Pentru următorii 16 ani, prințul nelegitim trăiește prin vremuri tulburi, îndură amenințările cu moartea și posibile detronări. Gwanghae are o relație controversată cu tatăl său, regele Seonjo, iar cei doi devin în cele din urmă rivali în politică și dragoste. Folosind fizionomia ca armă și mijloace pentru a câștiga putere, Gwanghae încurajează un fortuneteller pentru citirea feței pentru a-l ajuta să devină următorul rege.

I Am not a robot

Inevitabil, toată lumea este rănită la un moment dat în viața lor. Există diferite remedii pentru diferite tipuri de răni și, pe măsură ce trece timpul, aceste remedii încep să devină mai puțin eficiente. Aceasta este o poveste despre un om care a creat un scut pentru inima ruptă. Încă din ziua în care i s-a rupt inima, trăiește în interiorul unei scoici. Pentru a înrăutăți, suferă de un tip specific de alergie. Ori de câte ori intră în contact cu un om, el dezvoltă erupții pe tot corpul și are probleme cu respirația. Din această cauză, este forțat să devină pustnic și chiar să înceapă să urască oamenii. Într-o zi, îl întâlnește pe Jo Ji A, o ființă spre deosebire de oricare alta. La început, Ji A se preface că este un robot și încearcă să câștige încrederea lui Min Kyu. Știe puțin, începe să se îndrăgostească de el. În plus, interacționând cu ea, Min Kyu învață încet cum să se desprindă de coajă, iubire și încredere.

The Last Empress

Situată în prezent într-o reprezentare fantezistă a Coreei sub stăpânirea unei monarhii constituționale la înălțimea turbulenței sale, o actriță muzicală exuberantă și aspirantă se căsătorește cu împăratul. Curând, ea descoperă în cadrul familiei regale corupția și secretele sale și se încurcă în lupta sa de a conduce. Între timp, ea se îndrăgostește de un bărbat care este bodyguard pentru Familia Regală, muncind doar pentru a se răzbuna împotriva lor. Înarmată doar cu dragostea ei pură pentru dreptatea umanității și cu un buldozer ca pasiunea, ea evadează din convingerea lor falsă de crimă, rezolvă bunăstarea publică, recapătă respectul oamenilor și își găsește adevărata iubire. Împreună se luptă cu puterea absolută a palatului până când se sfărâmă.

Six Flying Dragons

( serialul acesta cred ca a fost si la tv, insa nu l-am vizionat acolo)

În formarea fiecărei națiuni mari, multe bătălii sunt luate de cei care au ideologii ciocnitoare și opinii politice.

Se spune că, în timpul înființării dinastiei Joseon, care a început, șase dragoni dețineau puteri vaste și fiecare luptă pentru opiniile lor politice. Acești șase dragoni – prințul Lee Bang Won (Yoo Ah In), Jeong Do Jeon (Kim Myung Min), Lee Seong Gye (Chun Ho Jin), Boon Yi (Shin Se Kyung), Ddang Sae (Byun Yo Han) și Moo Hyul (Yoon Kyun Sang) – căderea în părțile opuse a unei lupte de putere între cei care doresc o țară condusă de miniștri și cei care doresc putere absolută.

Do Jeon ajută tatăl său, Seong Gye, care devine primul rege Tae Jo, să stabilească dinastia Joseon, dar Bang Won, care va deveni mai târziu regele Tae Jong, va deveni cel mai mare inamic al său.

„Six Flying Dragons” este un serial de dramă sud-coreean din 2015, regizat de Shin Kyung Soo.

Mirror of the Witch

Poate un tânăr medic regal să schimbe soarta unei prințese blestemate?

Atunci când regina Sim (Jang Hee Jin) nu poate concepe, ea vizitează șamanul Hong Joo (Yum Jung Ah). Puternica magie neagră a lui Hong Joo ajută regina să nască un băiat și o fată geamănă, Soon Hwae (Yeo Hoe Hyun) și Seo Ri (Kim Sae Ron).

Dar vrăjitoarea întunecată vine cu un preț atunci când Seo Ri este blestemat, ceea ce o determină să fie abandonată și lăsată moartă de regină. Seo Ri este salvat de tatăl lui Poong Yeon (Kwak Si Yang), care devine singurul ei prieten pe măsură ce crește ascunzător.

Cu Poong Yeon și ajutorul ei, Choi Hyun Seo (Lee Sung Jae), alături de ea, Seo Ri crește ca o vrăjitoare, în timp ce încearcă să-și dea seama cum să ridice blestemul rău din viața ei. Când Seo Ri îl va întâlni pe medicul regal Heo Jun (Yoon Shi Yoon), el o va ajuta să-și schimbe soarta și să-și revendice locul potrivit?

„Oglinda vrăjitoarei” este un serial de dramă sud-coreean din 2016 regizat de Jo Hyun Tak. Seria este inspirată din Oglinda Medicinii de Est (Dongui Bogam), o carte compilată de medicul regal Heo Jun și publicată în timpul dinastiei Joseon și considerată un clasic în studiul medicinei tradiționale coreene.

Warrior Baek Dong-soo

Situat pe fundalul manevrelor politice din Joseon între diferite facțiuni, și anume cele conduse de regele Jeongjo, de ambasadorul Qing, de spadasinul japonez Kenzo și de breasla asasinului Heuksa Chorong, serialul este o dramă de ultimă generație despre fraternitate. , prietenie, loialitate și onoare

Imaginary Cat

Ce ar putea fi mai terapeutic decât un prieten blănos? Hyun Jong Hyun (Yoo Seung Ho) este un aspirant scriitor webtoon ale cărui idei continuă să fie respinse de companii, deoarece se concentrează, cu încăpățânare, pe scenarii care sunt interesante doar pentru el. El este tăiat emoțional de toată lumea și este interesat doar de el însuși. Într-o zi ploioasă, Jong Hyun întâlnește o pisică rătăcită, Bok Gil (Han Ye Ri) și el ia pisica acasă cu el. Bok Gil este o pisică bătrână supraponderală, dar ea era destul de puțină pisică la vremea ei. A fost odată sexy și de dorit – dar apariția vârstei și kilogramele în plus din supraalimentare au contribuit la pierderea ei din când în când figura și energia fată. Cu Jong Hyun, Bok Gil este fericit că are un nou majordom în viața ei, care îi servește trei mese și zi și joacă cu ea la comandă. Dar, pe măsură ce Jong Hyun și Bok Gil se deschid treptat unul pentru celălalt, devin o sursă de confort și căldură unul pentru celălalt. Pentru a-l susține pe Bok Gil, Jong Hyun nu are de ales decât să meargă la muncă cu fracțiune de normă la Naeil Bookstore până când își poate stabili cariera de scriitor webtoon. Oh Na Woo (Jo Hye Jung), o studentă în fotografie care face o pauză din studiile sale și lucrează part-time la o cafenea, este atrasă atât de Jong Hyun, cât și de Bok Gil. „Imaginary pisica” este un serial de dramă sud-coreean din 2015 regizat de Lee Hyun Joo. Se bazează pe webcomicul „Sangsanggoyangi” scris de Kim Gyung.

Guardian: The Lonely and Great God / Goblin

Este mai bine să trăiești pentru totdeauna sau în sfârșit să poți muri? Kim Shin (Gong Yoo) este un general militar decorat în timpul dinastiei Goryeo care este trădat de regele gelos pe care l-a slujit. Când Kim Shin se confruntă cu moartea în loc de onoare după ce a luptat o luptă puternică, Dumnezeu îl transformă pe Kim Shin într-un spiriduș, însărcinat cu protejarea anumitor oameni de viața mizeriilor. Dar nemurirea se poartă pe Kim Shin și tânjește să găsească mireasa umană profetizată care să-și poată elibera sufletul.

Kim Shin devine tovarăși de cameră accidentali cu Wang Yeo (Lee Dong Wook), seceritorul sumbru care aduce sufletele oamenilor în viața de apoi. Nepotul lui Kim Shin, Yoo Deok Hwa (Yook Sungjae), este un moștenitor chaebol rebel a cărui familie a fost îngrijitoare a spiridușului de mai multe generații. Ji Eun Tak (Kim Go Eun) este un senior al liceului a cărui mamă a fost salvată de la un accident de Kim Shin în urmă cu 19 ani și, de atunci, a reușit să comunice cu morții. Sunny (Yoo In Na), proprietarul unui restaurant de pui și șeful lui Eun Tak, se încrucișează cu Wang Yeo și devine lovit cu el.

Poate Eun Tak să fie adevărata „mireasă de spiriduș” cu puterea de a-l elibera pe Kim Shin din mizeria sa eternă? „Guardian: Singurul și Marele Dumnezeu”, cunoscut și sub numele de „Goblin”, este un serial de dramă sud-coreean din 2016-2017, regizat de Lee Eung Bok. Este scris de Kim Eun Sook, care a scris și dramele de mare succes: „Moștenitori” (2013) și „Descendenții soarelui” (2016).

O odisee coreeană

În 2017, Son Oh-gong și Ma-wang sunt în conflict între ei, deoarece caută o lumină adevărată într-o lume întunecată, în care răul prosperă. De acolo, Son Oh-gong este legat de rolul său de protecție față de Seon-mi, fetița pe care o cunoscuse cu ani în urmă. După ce a încheiat un contract cu Seon-mi acum 25 de ani, dându-i dreptul să ceară ajutor de la Son Oh-gong ori de câte ori îl cheamă în schimbul eliberării, cei doi se întâlnesc din nou într-o întâlnire fatidică.

Arthdal Chronicles

Într-un ținut mitic numit Arth, locuitorii orașului antic Arthdal se confruntă cu lupte de putere, în timp ce unii întâlnesc dragoste pe parcurs. Eun-Seom trece prin greutăți pentru a-și readuce tribul în viață și află despre adevăratele sale origini în proces

The Emperor: Owner of the Mask

În anii 1700, prințul Lee Sun (Yoo Seung-Ho) luptă împotriva Pyunsoo Hwe. Pyunsoo hwe este o organizație care a acumulat putere și bogăție prin privatizarea apei din toată zona Joseon. Prințul coroanei Lee Sun devine o speranță pentru oamenii care suferă. Ga-Eun este femeia pe care Prințul Coroanului Lee Sun o iubește și ea ajută să crească ca un conducător.

Bonus

Gwanghae: The Man Who Became King – cred ca singurul film sudcoreean , restul numai seriale

Al 15-lea conducător confuz și conspirativ al dinastiei coreene Joseon, regele Gwang-hae (Lee Byung-hun), ordonă secretarului său de apărare, Heo Gyun (Ryu Seung-ryong), să-l găsească un dublu pentru a evita amenințarea constantă de asasinat. Într-o frică constantă de a fi otrăvit, regele devine neîncetat și amenință pe toți cei din jurul său, inclusiv menajerele din bucătărie. Heo gyun găsește Ha-sun, un glumeț slab acrobat și neplăcut, care pare remarcabil ca regele să-l înlocuiască pe rege ocazional, ori de câte ori regele iese din palat. În câteva zile, la fel de temut, regele Gwang-hae este drogat cu Poppy de consoarta sa favorită, conspirată de ministrul legii. Heo Gyun propune Ha-sun să îndeplinească rolul de rege până când regele Gwang-hae se recuperează pe deplin și îl mire pe Ha-sun să arate și să acționeze la fel ca regele. În timp ce își asumă rolul de rege la prima sa apariție oficială, Ha-sun începe să se gândească la complicațiile problemelor dezbătute în curtea sa. Fiind fundamental mai umanitar decât regele Gwang-hae, afecțiunea și aprecierea lui Ha-sun față chiar și a celor mai minori slujitori schimbă încet moralul în palat în bine. De-a lungul timpului își găsește vocea și preia controlul guvernării țării cu o perspectivă reală și judecăți corecte. Chiar și Heo Gyun și șeful Eunuch sunt încurajați de adevărata preocupare pentru Ha-sun pentru oameni și își dau seama că este un conducător infinit mai bun decât Gwang-hae. Ha-sun chiar luptă pentru respectarea siguranței reginei și îi protejează pe ea și pe fratele ei de condamnările la moarte. Cu toate acestea, șeful său de opoziție, Park Chung-seo (Kim Myung-gon), observă schimbarea bruscă a comportamentului regelui și începe să pună întrebări. Regina (Han Hyo-joo) este, de asemenea, în conflict între adevăratul rege și secretul falsului rege . Șeful Eunuch și secretarul Apărării cer lui Ha-sun să părăsească țara în bine. Regele a fost adus din nou pe tron ​​pentru a pedepsi revoltele.

Story of Yanxi Palace – un serial chinezesc ce a fost si pe tv si il gasiti si pe Viki

În secolul al 18-lea Beijing (18 martie 1741), un tânăr petard pe numele lui Wei Yingluo intră în curtea împăratului Qianlong, Aisin Gioro Hongli, ca unul dintre broderii palatului pentru a cerceta în secret moartea misterioasă a surorii ei și a afla adevărul. La început crezând ca gardianul imperial Fuca Fuheng să fie principalul suspect, Yingluo încearcă să se apropie de sora sa, împărăteasa Fuca Rongyin și reușește să fie transferat de la unitatea ei de broderie în palatul împărătesei Changchun în calitate de servitoare. De-a lungul timpului, află că frații Fuca sunt oameni cinstiți și amabili, nevinovați de crimă și chiar dezvoltă afecțiuni romantice pentru Fuheng, care este admirat de mulți din jurul Palatului, inclusiv de consortul Chian de la Qianlong, care se alătură împărătesei Fuca din cauza unei zdrobitoare adânc pe fratele ei.

Erased – singurul serial japonez

Filmul începe în 2006 cu Satoru Fujinuma, un aspirant scriitor de manga care și-a respins din nou manga de editorul său, forțându-l să continue să lucreze ca un distribuitor pentru a se sprijini. Satoru are capacitatea de a „răscoli”, în care este trimis înapoi într-un punct din trecutul apropiat pentru a împiedica o persoană din jurul său să suporte un accident fatal. Într-o zi, mama lui Satoru, Sachiko, simte un bărbat pe cale să răpească o fată și îl face pe Satoru să-și amintească de o tragedie care s-a întâmplat în urmă cu 18 ani. Sachiko este ulterior ucisă când este singură în apartamentul lui Satoru. Satoru dă lovitura criminalului, dar acesta este capturat de poliție, care îl acuză de crimă. Rewind-ul său se activează și este trimis brusc 18 ani în trecut, înapoi la viața sa de școală elementară din Hokkaido.

 

Citeste si :

Filmele si serialele coreene pe care le-am urmarit – partea 1

Filmele si serialele coreene pe care le-am urmarit – partea 2

8 comentarii

  1. Eu ma uitam la filme de genul cand eram micuta, cred ca pe TVR si National le dadeau. Ori poate inca se mai dau. Pe atunci mi se parea fascinanta limba. Si costumele. Multe dintre ele inca aveau actori imbracati in kimonouri.
    Pe parcursul articolului m-am pierdut in numele lor ciudatele si lungi 😂

        1. Daca nu ma insel a fost al patrulea si chiar a avut povestea putin deosebita, desi pare a fi asemanatoare. Si chiar ma facusi sa ma gandesc la un articol pe tema asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.