Moi cesar 10 ans et demi 1m39 – filmul preferat

Reclama

Inainte de a incepe sa intru mai bine in articol va invit sa imi da-ti si mie un like la pagina mea de facebook Alex Manoiu, sa ma urmariti pe contul de instagram @alexmanoiuofficial si sa ma urmariti pe twitter alexmanoiu1   .

Putin context

Moi cesar 10 ans et demi 1m39 – dupa cum ati observat este un film francez, este regizat de Richard Berry, a aparut in 2003.

L-am vazut prima oara prin februarie 2009, cand am luat cd-ul de la un centru de inchiere de filme ( da prin perioada aceea existau asa ceva prin Romania) si de atunci l-am vazut de aproape 30 de ori .

Spoiler Alert

César locuiește la Paris, în Montmartre . Are 10 ani și jumătate și are 1,39 m înălțime. Mai degrabă timid, dar gândindu-se foarte mult la starea lui de copil, iubește deserturile și produsele de patiserie și este foarte îndrăgostit de noua studentă Sarah Delgado. Este prima din clasă, descrisă drept „cea mai frumoasă fată din școală” și se află și în inima lui Morgan Boulanger, cel mai bun prieten al lui César.

Morgan, care nu-l cunoaște pe tatăl său (acesta din urmă a rămas doar câteva luni în Franța, în timp ce Morgan încă nu s-a născut), caută să-l găsească la Londra ( Regatul Unit ), unde locuiește. Astfel, se îmbarcă în secret dintr-un tren din gara din Paris, în direcția Londrei, cu Sarah, care poate vorbi foarte bine engleza (mama ei este din Regatul Unit), și César care insistă să-i însoțească. Pentru aceasta, fiecare dintre cei trei pre-adolescenți își face părinții să creadă că își petrec weekendul cu unul dintre ceilalți doi. In Londra o întâlnesc pe Gloria, o frantuzoaica sexagenara si propietara de bar din Anglia, simpatica și protectoare, care îi va ajuta în aventura lor nebună să găsească așa-numitul domn Fitzpatrick, tatăl lui Morgan.

Astfel, cei trei prieteni nu știu că această călătorie secretă își va întoarce povestea cu capul în jos.

De ce mi-a placut

De ce mi-a placut nu stiu. E un film totusi cam anost, frumusel pe alocuri, actiunea si povestea nu sunt cine stie ce. Insa in perioada aceea cred ca aveam totusi, fara sa imi dau seama, ceea ce azi numesc o criza de identitate sau o mica depresie pe care o nu o observam si pe care o duc pe picioare si acum.

Trivia

  • Jules Sitruk este nepotul unui fost rabin sef din Paris
  • Ceea care o interpreteaza pe Saraj Degaldo este Joséphine Berry, fata regizorului. La fel ca in film Josephine Berry este nascuta dintr-un tata francez si o mama englezoaica
  • Mabô Kouyaté, cel care l-a interpretat pe Morgan Boulanger, din pacate a decedat pe 3 aprilie 2019
  • Filmul este si o parodie a filmului Pulp Fiction, iar mai ciudat este ca Maria de Medeiros este Fabienne in Pulp Fiction si  Chantal Petit, mama lui Cesar in Moi Cesar

 

 

7 comentarii

  1. Pare interesant, mai ales ca, asa cum ai mentionat in final, pare ca sunt aduse elemente din realitate in film. Nu am auzit de el, ce-i drept aveam doaaar 6 ani cand s-a lansat. O sa il caut si eu sa il vad

    1. O recomandare frumoasa, dar care se pare ca nu o prea mai gasesti cd-ul cu subtitreare in romana si nici pe torenti nu il gasesti, iar varianta legala ar fi un VPN sa il poti vedea pe Netflix Franta..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.