Samurai gourmet

În miniserialul cu 12 episoade regizatde Masayuki Kusumi, salariatul recent pensionat Takeshi Kasumi (Naoto Takenaka), blândul protagonist de 60 de ani, este tulburat de noul său timp liber. El decide să exploreze Tokyo singur pe jos, mâncând ceva nou în fiecare zi.

Ori de câte ori Kasumi este provocat de o nouă experiență, apare un samurai rătăcitor imaginar – sinele idealizat al lui Kasumi – pentru a-i arăta calea. (Când este prea jenat să bea o bere cu prânzul, samuraiul se bagă în restaurant și demolează o sticlă de. Încurajat, Kasumi comandă două beri.)


În călătoriile sale de auto-descoperire găsește puterea interioară necunoscută în fața incertitudinii și dă drumul la presiunile și grijile vieții sale anterioare, mâncând și făcând tot ce vrea.

Fiecare episod de 20 de minute este o lecție liniștitoare în optimism. Într-una se aruncă peste o cutie de bento pentru a lua în timp ce vecinul său întreabă: „Este chiar așa de bine?” El gândește: „Este doar un prânz simplu, dar consumul sub un cer senin îl face special.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.